2012. június 8., péntek

Team BadAss Röpshot - versenyfelhívás



- Hát Te meg mit csinálsz? - kérdezte Damon és az éppen számítógép előtt ülő Ric mögé sétált. A férfi lentebb hajolt, hogy elolvashassa mit is ügyködik annyira barátja.
- Hogy ez? - kérdezett vissza Ric és válla felett a vámpírra nézett. - Csak egy hirtelen ötlet. - vigyorgott.
Damon végigfuttatta tekintetét a rövid, de annál zavarosabb szövegen, ami hemzsegett a helyesírási hibáktól és a szórend is össze-vissza volt keverve.
- Te, haver, mi lenne ha inkább én írnám le? Ennek semmi értelme sincs. 
- Már hogyne lenne! - felelte Ric sértődötten.
- Azért, mert Jamie is érthetőbben le tudná írni, pedig ő még nem is tud.
- Na jó, cseréljünk helyet. - mondta Ric és azzal felállt a székről, amit Damon szinte rögtön el is foglalt.
- Szóval, mit is akarsz írni, mert ebből. - mutatott a képernyőre. - .. semmit sem értek. - nevetett majd egy pillanat alatt fagyott le arcáról a mosoly és vette át szerepét a döbbenet és a sokk. - Mi a franc.. - suttogta magaelé halkan a szavakat és közben mereven bámulta a képernyőt. 
- Nem gondoltad volna rólam mi? - kérdezte vigyorogva Ric és vállonveregette barátját aki csak elhűlve tekintett fel rá a székből majd ismét a képernyőre bámult és suttogva szólalt meg.
- „Team BadAss by Sleepy és Stories by Nirvana” ??!? – kérdezte. – Először a twitter Ric, most meg a Blogok? – nézett barátjára majd hangosan tovább olvasta a bejegyzést.
„Rendszeres olvasója vagy Klaus, Ric és Damon történetének? Alig várod, hogy megtudhasd mi fog törénni a Badass család legújabb részében? Olvasás közben többször is eszedbejutottak már saját poénok, érdekes fejlemények, meglepő csavarok? Akkor ne habozz jelentkezni versenyünkre és alakítsd kedved szerint kedvenc Badass családunk további életét. Nincs más dolgod, mint a Team BadAss történetekből kiragadni 2 maximum 3 főt és egy tetszőleges témában és szituációban párbeszédet írsz velük. A téma szabadon választott: vicces, érzelmes, szomorú vagy szexi a lényeg, hogy BADASS stílusban írjátok. A terjedelem annyira van megkötve, hogy minimum 10 sor. A legjobb írások szerepelni fognak a következő részben! JELENTKEZZ ÉS ÍRJ TE IS!! ”
Damon a homlokát ráncolva nézett fel barátjára. 
- Ez meg mi a szösz, Ric? 
- Tudod, van ez a két csaj akik marhajó sztorikat írnak, pl van ez a paródiájuk is, telis-tele eszement poénokkal és képtelen történetekkel, most meg van egy ilyen lehetőség, hogy bárki beleszólhat a történésekbe.
- Úúú, ez király! És te mivel indulsz, haver?
- Hát a legjobbal. - fűzte össze Ric karjait mellkasa előtt és büszkén húzta ki magát. - Esélye sincs senki másnak. - kacsintott barátjára.
- Nofene, milyen magabiztos valaki. - jegyezte meg nevetve Damon. - Ha olyan pazar mint a Badass-es holmi ötleteid akkor ne számíts túl sok jóra. - csipkelődött mire Ric kicsit durcásan megrázta magát.
- Akkor ezt kapd ki! - mondta majd egy lapot a másik elé csúsztatott amivel a tanár kézírásával volt valami ráfirkantva.
- "Cím: Bobby és Jamie párbeszéd" - olvasta fel Damon hangosan. - Hű de találó vagy apukám. - nevetett.
- Tudom, fiam. - felelte Ric és lehunyt szemmel Damon haját kezdte el simogatni, ami a vámpírt egy tized másodperc alatt idegesíteni kezdte, így gyorsan ellökte magától a töritanár kezét.
- Ne nyúlj hozzám még egyszer! -fenyegette. - Inkább mondjad a csodás kitalált történetedet. - tette hozzá gúnyosan.
Ric vett egy mély levegőt és hadarni kezdett, amit Damon gyorsan be is pötyögött a gépbe.

Bobby és Jamie párbeszéd

Egy szép, május 14-i napon a kis Bobby épp a Saltzman család nappalijában ücsörgött. Teljesen elhagyatottnak érezte magát, gazdája épp édes kettesben randizott, őt meg társaság nélkül hagyta. 
- Bobby! Bobby! - mondta egy lelkes hang, mire a kis sárkány felkapta a buksiját.
- Bobby, Bobby! - hallatszódott ismét a kis pikkelyes neve. Néhány másodperccel később Jamie szapora lábait még kissé bizonytalanul egymás után pakolgatva ért oda a sárkányhoz és felemelve ölelte magához szorosan. - Bobby, Bobby! - kiáltotta fel méghangosabban a kisfiú. Bobby is hasonlóképp örült meg a kis jövevénynek, de karok híjján ölelés helyett a lángcsóva fújást választotta. Először csak egyenes tűzoszlopokat, későb viszont már karikákkal és különöző alakzatok fújásával szórakoztatta a kisfiút. Jamie hol tapsviharral, hol pedig hangos kacajjal díjazta a kissárkány próbálkozásait. Mikor Bobby már kifogyott az alakzatokból és a tűzokádásba is belefáradt, Jamie csak széles mosollyal az arcán ennyit mondott.
- Bobby Bobby! 

- Fú, Ric, ez... - kezdte Damon, amikor az utolsó Bobby-t is leírta. - Pocsék. Ebbe hol volt neked párbeszéd?
- Mi? Hát nem láttad?
- Hát nem. De ezzel nem is fogsz nyerni.
- Persze, írjál csak jobbat nálam! - vonta össze a karjait Ric durcásan. - Kösz, inkább meghagyom másoknak, hogy lealázzanak ezzel a nyomi "párbeszéddel".
- De Jamie és Bobby van benne! Ők mindenki kedvencei! Meg ÉN! - tette hozzá vigyorogva.
- Csak szeretnéd, barátom. - felelte Damon, azzal felállt a széktől és vállba veregette Ricet. - Csak szeretnéd.

Az írásokat KOMMENTBEN vagy a STORYBYSLEEPY@GMAIL.COM-ra várjuk! ÍRJATOK BÁTRAN!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése